Verantwoord zonnen in zonnestudio IJmuiden

Bij SunTanLounge adviseren wij u graag in verantwoordt zonnen

 over de binnen en of buitenzon.

Uw huid ook onze zorg.

Uw huid is het grootste orgaan van uw lichaam en zeker niet onkwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat u goed voor uw huid zorgt – ook in de zon.  In onze studio zijn we ingesteld dat verzekerd alles aan de wettelijke normen voldoet. Goede hygiëne en professionele apparatuur. "De zonnelampen geven niet meer ultraviolette stralen dan de Europese Norm als ‘veilig’ heeft aangemerkt."  Met de buitenzon niet kunnen wij veiligheid niet garanderen maar u wel de tools geven om hier verantwoord mee om te gaan en toch lekker bruin te worden en of te blijven.

Wij zijn uw zonneconsulent zullen uw huid goed analyseren en uw huidtype bepalen aan de hand van een huidanalyseformulier.

Door die huidanalyse te combineren met de bezonningsschema's van onze professionele zonnebanken kunnen zij u precies adviseren hoe lang uw zonnebank zonnesessie moet zijn om optimaal te genieten in een veilige zonnestudio omgeving – met een natuurlijk bruine teint als souvenir.

De positieve kant van zonlicht voor zowel zonnestudio als de natuurlijk buitenzon.

De nadelen van teveel zon weten we allemaal, maar er zijn juist zoveel goede dingen aan de zon.

Wist u dat zonlicht de enige bron is die Vitamine D3 in het lichaam aan kan maken?

Vitamine D3 zorgt voor de aanmaak van kalk en sterkere botten en is goed tegen bepaalde vormen van kanker (bijvoorbeeld darmkanker).

Zonlicht kan ook bepaalde huidziektes verhelpen zoals Psoriasis, exceem acné en zelfs zonneallergie... En niet te vergeten, zonlicht maakt de "geluksstof" endorfine aan waardoor u zich "happy" voelt, heeft u wel eens van een zomerdip gehoord.

Voorbereid op vakantie .

Wij willen u ook waarschuwen voor het verbranden in de zomermaanden. Mensen nemen hun witte winterlijf mee naar de vakantiebestemming en willen in die twee weken superbruin worden – dat is niet gezond. De grote hoeveelheid UV-licht in de te korte tijd waar de vakantieganger zijn/haar lijf aan blootstelt, zorgt voor het verbranden van de huid. Dit kunt u voor een groot deel proberen te voorkomen door voor uw vakantie naar onze zonnestudio te komen voor een kuur. Door gebruik te maken van zonneapparatuur in combinatie met een verantwoord zonadvies dat is afgestemd op het huidtype, bruint u bij ons zonder te verbranden. Door deze vorm van verantwoord zonnen profiteert u optimaal van de positieve effecten van de zon.

Huwelijk, feest of andere gelegenheden.

Wanneer u een kleurtje wilt voor een speciale gelegenheid willen wij u er ook op attenderen dat u dan ruim van te voren begint! Regelmatig komen mensen “even snel een kleurtje halen voor het feest van morgen” en willen dan in één keer bruin zijn. Dit is geen goede manier om een mooie en goede kleur te krijgen, een mooie kleur moet rustig worden opgebouwd. Bij La Costa adviseren we voor een kuur 3 weken uit te trekken, 2 á 3 x per week te komen zonnen en het per keer met een minuut of 3 op te bouwen. Ga ervanuit dat u een keer of 10 komt zonnen in 3 weken. Daarna kunt u 1x per week zonnen om uw mooie kleur “bij te houden”. 

Let op!

Het advies verschilt per huidtype! Na het invullen van onze huidanalyse zal de zonneconsulent u een advies op maat geven! U mag maximaal 40 x per jaar onder de zonnebank (de voor u geschikte zonnebank met het voor u geschikte aantal minuten). 

 

Meer informatie over verstandig zonnen vindt u op:

www.svzinfo.nl

www.platformverstandigzonnen.nl

Of mocht u vragen hebben komt u dan gewoon eens geheel vrijblijvend binnen bij SunTanLounge zonnestudio IJmuiden.